3-daagse Relaties en Psyche

Mijdrecht: 5-6-7 november 2018 – Voor inschrijven klik hier
Wolphaartsdijk: 12-13-14 december 2018 – Voor inschrijven klik hier

 

Ziektes zijn een gevolg van je dagelijkse conflicten, hetgeen is opgeslagen in je onderbewuste. Relaties zijn een spiegel van je dagelijkse onopgeloste conflicten. Je begrijpt de psyche als je jezelf begrijp.

Workshop “Relatie & Psyche adhv 5 Biologische Natuurwetten & Freud” is een interactieve workshop afgewisseld met theorie en oefeningen om je eigen psyche, en die van een ander, steeds meer en meer te begrijpen. Relaties zijn een spiegel van jou, daarom is het onderwerp ‘relaties’ een belangrijk onderdeel van de workshop. Daarbij geven je relaties een antwoord op je eigen onderbewuste programma’s.

Na elk trauma / conflictinslag verandert het karakter om te kunnen overleven en zo spoedig mogelijk het trauma / conflict op te lossen. Psyche is een enorm fascinerend onderwerp. Je maakt in je leven van alles mee dit begint al tijdens de conceptie, in baarmoeder, in je eerste levensjaren en je eigen biografie. Trauma / conflict(en) sla je op in de hersenen, wonderbaarlijk verandert het karakter soms noemen we dit “gedragsstoornissen”, terwijl het Biologisch overleven is.

Vele karaktereigenschappen zijn te verklaren vanuit de Biologische Natuurwetten, bijvoorbeeld:
-Een psychose is Biologisch een oplossing van een heftig conflict, het dramatische trauma wordt opnieuw beleefd;
-Liegen om te kunnen overleven;
-Koopziek om verloren territorium opnieuw terug te winnen;
-Kwaadspreken met eigen identiteit om “het nest” te beschermen;
-Depressie noodzaak om te blijven leven in plaats van een hartaanval te krijgen;
-Topsport om eigen waarde te compenseren;
-Enzovoort.

In de Workshop Psyche krijg je antwoorden op diverse mondiale vraagstukken:
-Waar komt mijn handelen vandaan?
-Waarom heb ik een bepaald beroep gekozen?
-Op welk momenten ben ik depressief en soms blij?
-Waarom heb ik bepaalde hobby’s?
-Interessant is hoe ik vanuit mijn trauma /conflict communiceer?
-Het ontstaan van de wereld politieke structuur?

Psyche–thema’s o.a.:
-Leer- en gedragsstoornissen: autisme, dyslexie, discalculie, dagdromen, concentratiestoornis, ADD, ADHD, stotteren.
-Seksualiteit: homoseksualiteit, impotentie, onvruchtbaar, erectiestoornissen, menstruatie, menstruatiestoornissen, pilgebruik, overgang, casanova, nymfomanie.
-Psychische klachten: manisch/depressief, schizofrenie, agressie, anorexia, borderline, incontinentie, boulimie, burn-out, psychose, narcisme, liegen, bedriegen.
-Fysieke-psychische aandoeningen: hartaanval, maag-, lever- en gal-klachten/kanker, bronchitis, aambeien, hoesten, baarmoederhalskanker, blaasontsteking, incontinentie, bedplassen, diabetes, hypoglykemie, gebitsklachten, moord en zelfmoord.
-Vele constellaties: autisme, agressiviteit, mythomanie (spraakwaterval), incontinentie, zweefconstellatie, post-mortale constellatie, anorexia, boulimia, alzheimer, enzovoort.
-Jouw eigen ervaringen en belevenissen

Met een open onbevangen enthousiaste vizier ben je van harte welkom. Wil je meer weten, stuur je email adres, dan stuur ik je extra informatie. Voorkennis is niet nodig.

Lieve groet,

Marjolein van der Meulen

 

Heartconnection workshops en consulten zijn geen vervanging voor een medisch advies of behandeling. Het is belangrijk om je behandelingen voort te zetten en / of medicatie geadviseerd door je arts of therapeut te blijven gebruiken.

Driedaagse workshop is 350 euro inclusief 21% btw, lekkers, thee, koffie en hand-out.

 

Ervaringen 19-20 mei 2016:

Dineke; “Ik heb de tweedaagse Psyche en Relaties gevolgd bij Marjolein en ik heb daarvan genoten! Het was heel fijn om samen met andere geïnteresseerden te kunnen luisteren naar haar uitleg en zo te kunnen begrijpen waar mijn weerstand tegen medicijnen vandaan komt. Ik vond het heel bijzonder om ziektebeelden te herkennen en die te kunnen verbinden met onaffe zaken die in mijn familie spelen. Ik wil meer weten en ga hier zeker mee door.”

Jannet: “Bedankt voor de mooie workshop! Ik was het meest verrast door de impact, die de driehoeksverhouding op zo’n jonge leeftijd heeft, zo bepalend is voor de rest van je omgang met mensen. In het begin lijken ze niet van toepassing maar zo gauw als je het minder zwart/wit bekijkt wordt het duidelijk. Heel bijzonder om me verder in te verdiepen en om met mijn zusje over te hebben. Verder is het mooi om te weten dat je, kijkend naar de 8 verschillende driehoeksverhoudingen, ‘het nooit goed doet’. (Dat is er eentje om veel tegen mijn moeder te herhalen.) Logisch eigenlijk want we zijn hier op aarde om iets te leren maar ik merk dat daarmee het laatste beetje kritiek naar mijn ouders (en mezelf) aan het verdwijnen is. Zo leuk hoe de net geleerde stof al meteen in mijn brein aan het werk gaat, het is bijna onmogelijk geworden om mensen zonder de biologische wetten waar te nemen. Cijfer 9 voor jouw presentatie, die is heel helder en goed te volgen. En ik vind het fijn dat er altijd ruimte is voor vragen die het oproept. De huiskamer locatie vind ik ook heel prettig, ik denk dat het bijdraagt aan de klik en de sfeer onderling die elke keer heel fijn is. De workshop psyche en relaties heeft me laten zien hoe we allemaal op jonge leeftijd al het zaadje planten voor hoe we later met anderen omgaan. Ik merk dat het daardoor onmogelijk word om te oordelen over jezelf en over anderen. Zo gauw je milder wordt voor jezelf werkt dit uiteraard door in het contact naar anderen. Heel erg bedankt!”