Ervaringen Heartconnection I

* Door de BN inzichten ben ik milder voor mezelf, meer compassie en ook naar anderen toe. Dit vind ik een welkom geschenk. En ik heb meer vertrouwen in mijn lichaam en dat is een heel mooi geschenk!

Heartconnection I is een heel mooi cadeau aan mezelf en hopelijk ook aan anderen die hier voor open (willen) staan. Ik had veel behoefte aan een strak georganiseerde workshop betreffende de kiembladen en ik vind het heel fijn dat jouw workshop hier zo totaal bij aansluit.

* Ik vond het filmpje over de “sporen” heel indrukwekkend, het heeft me heel erg doen beseffen dat we allemaal mensen zijn die uit allerlei inslagen bestaan en daar ook naar handelen. Het feit dat we sommige niet eens bewust meemaken maar wel opslaan wist ik niet en daardoor kijk ik vanaf nu anders tegen mensen aan.

* Op reis kon ik mijn plas vaker beter ophouden, omdat ik het spoor beter herkende. En thuis aangekomen, waren mijn benen aan het eind van de middag (na van alles doen) weer lam, dit ben ik zo gewend. Maar nu dacht ik vaak: ‘ He, is dit een spoor?’ En ik bedacht me dat ik heel veel sporen heb omdat ik hier al 10 jaar mee loop. Toen kwam er een dag dat ik in de ochtend al lamme benen had, waarvan ik heus baalde, want ik had nog zoveel te doen, maar waarvan ik ook dacht: overgave… En zowaar had ik de volgende middag geen zware benen en nu al 3 weken niet meer… Wow, een heel spannende constatering en kijken waar het me brengt!

*  Afgelopen weekend bij Marjolein Heartconnection I gevolgd. Door alle info die ik heb gekregen beginnen er ineens kwartjes te vallen. Waar komt mijn angst vandaan en waar, heel diep ergens op de achtergrond sluimert ie, mijn overtuiging: “Dit loopt fout af.”
Mijn geboorte was heel heftig en heeft vele uren geduurd. Mijn moeder was totaal verkrampt en stond doodsangsten uit. Ik was het eerste kind van mijn moeder.
Toen mijn moeder 6 jaar was is haar moeder in het kraambed overleden. Dus was haar overtuiging dat je aan het krijgen van een kind dood kunt gaan. Toen ik dus geboren moest worden was mijn moeder totaal verkrampt en heeft mijn moeder doodsangsten uitgestaan die ik over heb genomen, evenals de overtuiging “Dit loopt fout af”. Mijn twee broers zijn daarna trouwens probleemloos ter wereld gekomen.
Jarenlang heb ik deze erfenis met mij meegedragen zonder te weten waar het vandaan kwam. Ik heb het nu losgelaten en ervaar nu veel meer ruimte.
Dank je Marjolein, je hebt veel losgemaakt.

* Graag wil ik je via deze weg nog even bedanken voor de  dagen Heartconnection I. Ik heb je verteld dat ik geen prater ben, en het feit dat jij me aan het praten krijgt in de groep en dat ik me daarbij op mijn gemak voel en niet de angst heb dat anderen hetgeen ik zeg veroordelen (en ik daardoor dan maar liever mijn mond hou), zegt heel veel over de sfeer die jij neer weet te zetten. Je kent vast de spreuk “een goede leraar vertelt zijn leerlingen niet wat ze moeten zien, maar in welke richting ze moeten kijken”. En dat geldt zeker ook voor jou. Je bent een hele goede leraar. Ik was ontroerd door jouw levensverhaal, ik kon je voelen.. Ik vond het moedig dat jij jouw kwetsbaarheid durfde toe te laten. En dat zegt veel over jouw kracht en bevlogenheid om dit werk te doen, vanuit jouw hart. Dus dank je wel, voor deze prachtige dagen, en voor alles..dank je wel dat jij jij bent.

*Toch bijzonder, hoe geconditioneerd we zijn om alle signalen van ons lijf te negeren, bekritiseren, weg te willen poetsen, veroordelen etc. Hoe we ons lijf niet snappen en menen te moeten ‘strijden’ tegen onze lichamelijke processen ipv deze te omarmen, te berusten, in overgave te gaan en bovenal: te VERTROUWEN op wat zij te zeggen heeft en dat alles wat zij doet VOOR jou is. Vóór jouw overleving, je hoogste goed, jouw bescherming. Hoe vervreemd zijn we van onszelf geraakt, dat mensen  noodzakelijke, bewonderenswaardige lichaamsprocessen tot ‘ziekte’ bombarderen? Veelal onwetend dat dit juist onze GENEZING betreft!! We menen nog steeds dat alles ons overkomt, celvermeerdering per toeval ontstaat en er ‘ineens’ is, zonder aanwijsbare zaak, zónder zingeving, zonder doel. Hoe kan het dat we niet geloven wanneer men (zoals ik) je uitlegt waaróm je ziek bent (of beter gezegd: herstellend), we dat verwerpen en vasthouden aan ‘nee, dat kan het niet zijn. Het moet iets ergs zijn’?! Ik begrijp het niet..
Dat logica niet ‘universeel’ is en ‘common sense’ dus van mens tot mens een andere invulling heeft, is (haha) logisch. Maar het lijkt wel alsof onze gezondheid een blinde vlek vormt voor de meerderheid van de mens.
Wat nou.. als je lijf precies weet wat het doet? De meeste klachten in de genezingsfase komen, het proces volgens vaste ‘regels’ verloopt en derhalve voorspélbaar is! Hoe prachtig zou het zijn als iedereen weer vertrouwd op zijn of haar eigen kunnen, de verantwoording bij jezelf ligt. Stel je voor hoeveel rust en vrijheid dat geeft..
Kom thuis in je lijf ipv het te veroordelen en overal vanaf te willen. Het is niet altijd makkelijk, ik spreek uit ervaring.. maar wél bijzonder, krachtig, mooi, een reis. Je leert jezelf nog beter kennen, meer vertrouwen op je lijf. Jezelf te verwonderen over wat er speelt.
Doe jezelf een lol, gún jezelf dat kado. Verdiep je in de biologische natuurwetten (aka germaanse geneeskunde) terwijl je nog gezond bent een investering waar je de rest van je leven profijt van hebt. Echt waar! Het bevrijdt mij. En dat gun ik iedereen! Liefs Mirjam

* In zeer korte tijd word je meegenomen in de diepten van een theorie die zo logisch is dat je de diepte ervan ook goed kunt begrijpen in die korte tijd. Dat Klopt inderdaad!
Ik ben tot zoveel inzichten en ontdekkingen gekomen! Ik heb geleerd hoe we als mens ontwikkeld zijn in de evolutie. Ik heb het verschil geleerd tussen wat biologisch en wat cultureel bepaald is. Ik weet nu hoe een harmonieus en gebalanceerd mens er uit hoort te zien, en kan het vertrouwen hebben dat mijn lichaam altijd uit zichzelf terug wil naar die staat van zijn. Verder heb ik nu moeite met hoe onze maatschappij in elkaar steekt, want die probeert je steeds uit balans te duwen, zo voelt het. Maar ook hier heeft de workshop mij bevestigd in dat ik moet doen wat goed voelt voor mezelf. Ik ben ook Anastasia ‘de schepping’ aan het lezen dat bied ook troost en vertrouwen. Het was fijn om ook oefeningen te doen. Hou ze erin! Verder is het veel informatie die weken later nog doorwerkt. Ik ben blij dat ik de reader en het boek gekocht heb voor naslagwerk. Ik begrijp dat je in de workshop niet altijd uitgebreid op elke vraag in kan gaan, en probeert onderwerpen te behandelen die zoveel mogelijk mensen aangaan, en ook dat we de theorie zelf moeten gaan toepassen. Maar ik had toch nog wel wat uitgebreider antwoord willen hebben op mijn vraag over waarom mijn gevoel en gedachten van elkaar gescheiden kunnen zijn. Ik weet nu hoe een harmonieus en gebalanceerd mens er uit hoort te zien, en kan het vertrouwen hebben dat mijn lichaam altijd uit zichzelf terug wil naar die staat van zijn. Erg fijn om met deze wetenschap in het leven te staan.
Marjolein je hebt zoveel kennis en bent werkelijk een ervaringsdeskundige. Het is fijn om te zien hoe je deze theorie toepast in haar leven. Je leeft wat je doet. Ik waardeer je openheid en eerlijkheid. Liefs Sabrina

Ervaringen Heartconnection II Levensblauwdruk

*Genezen zonder medicijnen, het kan! Ik heb het vorige week aan den lijve ondervonden. Als er zich in je familie gebeurtenissen hebben voorgedaan, die niet goed zijn verwerkt, uit zich dat altijd in latere generaties. Dat kan op materieel of fysiek vlak, maar ook psychisch of emotioneel. Je leeft de patronen van je voorouders, elke dag weer. Afgelopen week volgde ik de workshop Heartconnection bij Vitaliteitscoach Marjolein Van der Meulen. Stap voor stap werd steeds duidelijker dat de familiegeschiedenis in mij voortleeft. Zolang je je niet bewust bent van die geschiedenis, leef je dat patroon. Voor Frontier Magazine schrijf ik hier een artikel over. Groetjes Karin

*Deze workshop is voor iedereen! In ben geïnspireerd door de Heartconnection. Mijn interesse gaat uit naar dit eigen maken van deze kennis en mensen de autonomie in eigen hand te geven zodat het zelfhelend vermogen volwaardig kan gaan stromen bij iedereen. Mijn talenten voelen, gevoelig zijn en analyseren worden nu positief gemaakt . YES! Het enthousiasme waarmee jij vertelt en de passie waarmee je werkt zijn aanstekelijk, dit wil ik ook. De wereld wakker maken. Beginnend bij mij , mijn bloedlijn en naasten en steeds verder. Liefs Eva

*Dank je wel Marjolein voor de cursus afgelopen weekend/week “Heartconnection II Levensblauwdruk”. Zeer inspirerend. Veel duidelijk geworden. Ben super enthousiast en snap nu waarom ik leef zoals ik leef! Bij alle mensen die ik erover verteld heb, vallen ineens ook kwartjes. Super grappig om te merken. Echt al duidelijk patronen ontdekt bij hen, gewoon door de zelfstandige leeftijd of datum van een trauma als uitgangspunt te nemen! So i’m already spreading the Love ♡ . Knuffel xx Anna

*Tijdens de workshop over onze patronen/levensblauwdruk, leerde ik dat blaasontstekingen verband houden met je territorium. Ik heb al vele tientallen blaasontstekingen gehad, vele antibioticakuren gevolgd en heel veel cranberry-tabletten geslikt.
Een paar dagen na de workshop voelde ik me ´s avonds niet zo lekker, na een testje bleek het een blaasontsteking te zijn. Balen.
Wat was er gebeurd? Die middag vertelde iemand me hoe ik mijn werk moest doen. Ik moest het zo doen, en zo, en zo. Ik kreeg er geen woord tussen. De man commandeerde me gewoon.
Toen ik ´s avonds de blaasontsteking ontdekte, zag ik gelijk het verband met de man die mij wel even zou vertellen hoe ik mijn werk moest doen. Hij kwam op mijn terrein!
Hoewel ik tijdens de workshop leerde dat zodra je je bewust wordt van de aanleiding van een ´ziekte´ hij vanzelf geneest, heb ik voor de zekerheid 1 tabletje cranberry genomen. De volgende dag had ik geen enkele last meer en sindsdien heb ik geen blaasontstekingen meer gehad. Wel ben ik me bewuster van mijn territorium geworden.
Normaal gesproken moest ik een blaasontsteking te lijf met minstens een pot cranberry en dan was nog vaak een antibiotica kuur nodig.
Ik vind het nog steeds wonderbaarlijk dat doordat je je bewust wordt van de oorzaak van de aandoening, het al over gaat.

*Ik vond het inspirerend om te zien dat patronen zich door de geschiedenis heen herhalen, en dat ik er zelf voor kan kiezen deze wel of niet voort te zetten en door te geven aan de volgende generatie. Ik ben benieuwd hoe de wereld er uit zou zien als deze kennis al bekend zou zijn bij kinderen. Het was erg fijn dat het huiswerk dat we kregen in de workshop behandeld werd, hou dat er in!

Ervaringen workshop “Relaties & Psyche”

1.Ik heb de tweedaagse Psyche en Relaties gevolgd bij Marjolein en ik heb daarvan genoten! Het was heel fijn om samen met andere geïnteresseerden te kunnen luisteren naar haar uitleg en zo te kunnen begrijpen waar mijn weerstand tegen medicijnen vandaan komt. Ik vond het heel bijzonder om ziektebeelden te herkennen en die te kunnen verbinden met onaffe zaken die in mijn familie spelen. Ik wil meer weten en ga hier zeker mee door. Liefs Dineke

2.Bedankt voor de mooie workshop! Ik was het meest verrast door de impact, die de driehoeksverhouding op zo’n jonge leeftijd heeft, zo bepalend is voor de rest van je omgang met mensen. In het begin lijken ze niet van toepassing maar zo gauw als je het minder zwart/wit bekijkt wordt het duidelijk. Heel bijzonder om me verder in te verdiepen en om met mijn zusje over te hebben. Verder is het mooi om te weten dat je, kijkend naar de 8 verschillende driehoeksverhoudingen, ‘het nooit goed doet’. (Dat is er eentje om veel tegen mijn moeder te herhalen.) Logisch eigenlijk want we zijn hier op aarde om iets te leren maar ik merk dat daarmee het laatste beetje kritiek naar mijn ouders (en mezelf) aan het verdwijnen is. Zo leuk hoe de net geleerde stof al meteen in mijn brein aan het werk gaat, het is bijna onmogelijk geworden om mensen zonder de biologische wetten waar te nemen. Cijfer 9 voor jouw presentatie, die is heel helder en goed te volgen. En ik vind het fijn dat er altijd ruimte is voor vragen die het oproept. De huiskamer locatie vind ik ook heel prettig, ik denk dat het bijdraagt aan de klik en de sfeer onderling die elke keer heel fijn is. De workshop psyche en relaties heeft me laten zien hoe we allemaal op jonge leeftijd al het zaadje planten voor hoe we later met anderen omgaan. Ik merk dat het daardoor onmogelijk word om te oordelen over jezelf en over anderen. Zo gauw je milder wordt voor jezelf werkt dit uiteraard door in het contact naar anderen. Heel erg bedankt! Liefs Jannet

Ervaring workshop Kinderthema’s en Innerlijk Kind

*Wat ik heel fijn vond was dat je op de 2e dag meeging met de spontane ervaringen van ons met de opmerkingen die we als kind te horen kregen en die in ons vast zitten. Een eyeopener. En op een veilige plek in jouw huis met een bijzondere liefdevolle energie. De meditatie was erg fijn als afsluiting van dat stuk. Oefening met de bal vond ik erg leuk en ook het dansen ‘s middags (1e dag). Heb contact gekregen met emoties en gebeurtenissen die ik mijn hele leven heb opgeslagen en waar ik nu bij kan. En die ik heb kunnen loslaten. Cijfer 10. De oefening met z’n tweeën ‘s middags op de 2e dag met uitwerken van een jeugdtrauma was heel verhelderend – ook dat Fay en ik dezelfde ervaringen hadden.Aan het eind van de 2e dag was er nog veel informatie die je met ons wilde delen, dat ging voor mij te snel. Ik begrijp dat je zoveel mogelijk aan ons wil doorgeven. Dank je wel.

Ervaringen workshop Over-Onder-Gewicht & Eetproblemen:

*Graag wil ik jou ook weer bedanken voor de 2 mooie dagen. Ik vind het altijd zo bijzonder hoe telkens weer binnen een korte tijd een prettige groepssfeer ontstaat tussen mensen die elkaar wel en totaal niet kennen. Wat ik heel bijzonder vond om te ontdekken was meteen op donderdagochtend mijn heftige reactie op het te laat komen door het openbaar vervoer. Mijn boosheid was hoofdzakelijk angst en paniek, niet wetend waar ik was. En de overtuiging vanuit mijn opvoeding dat je niet te laat hoort te komen al scheelt het wel als je er zelf niks aan kunt doen. Meteen daarna ontdekte ik aan de lijve dat angst en stress invloed heeft op eetgedrag. Ik heb de donderdag aanzienlijk meer gegeten dan vrijdag. Het bodemloze put gevoel, gevoel van tekort. Misschien wel gekomen vanuit het gemis aan… moedermelk denk ik. Heel veel schuldgevoel kwam bij mezelf naar boven en het gevoel van verlaten zijn. Ook iets om verder te onderzoeken. Cijfer voor de workshop 9,5 en het cijfer voor jou een 10. Zo knap hoe je bij iedereen de juiste vragen stelt en ziet wat er nodig is.

*Wat ik inspirerend vond was hoe je in het moment blijft , dat er ruimte is voor alles wat zich aandient en dat er zonder drama emoties gedeeld worden. Het mag er gewoon zijn. Ik vind het knap dat je het in je eigen huis doet en dat er 1 flow is, bijna zonder inspanning , zo komt het in ieder geval over. Lekker knus. Ik heb nu verschillende workshops gedaan en de rode draad voor mij is dat ik steeds dichter bij mijn emoties kom en daardoor sterker sta. Ik durf meer te zeggen en ben meer aanwezig. Merk dat sommige gedeeltes nog wel aan het integreren zijn maar ik voel me steeds meer heel worden. Dank je wel.

Ervaringen Borstkankerdag

* Hoi lieve Marjolein, je voelt als zo’n inspirerend persoon voor me! Echt! Ik ben je heel dankbaar voor de dag en de liefde
die ik zo voelde. Ik voel me goed, levendig en zooooo dankbaar!
*Gister was de dag, waar ik heen MOEST. Dat wist ik. Dingen landen. Je toewijding heb ik bijzonder gewaardeerd! Deze dag is voor mij een wedergeboorte………….
*Je geeft les vanuit je hart en passie. Zo mooi. Deze informatie moet iedere vrouw weten. Alle angsten weg! Ik ga een dag in Driebergen organiseren.
* Ik ga hier met mijn hele familie mee aan de slag! Heel indrukwekkend is mijn kalkschijf in mijn linker borst op deze dag van 6 cm
naar 3 cm is geslonken. Hoe bijzonder!
* Bedankt voor deze geweldige inspirerende borstprogrammadag! Wat een prachtig leven hebben we toch!