De Vijf Biologische Natuurwetten: Hamer vat zijn Germaanse Geneeskunde samen in Vijf Biologische Natuurwetten. Zij maken het mogelijk alle lichamelijke of geestelijke ziekten en aandoeningen wetenschappelijk te testen. Daardoor komt de oorzaak boven tafel en wordt genezing mogelijk. Hamer stelt dat 80 procent van alle ziekten zonder medicijnen, operaties, ingrijpende behandelingen en blijvend letsel tot volledige genezing kunnen komen.

Aandrang tot plassenCas spreekt regelmatig voor groepen voor zijn werk. Reacties: onzekerheid; hartkloppingen; zweethandjes; slecht slapen.

Anorexia, Boulimia en Verslavingen :  Eetstoornissen en alle verslavingen komen ergens vandaan

Bedplassen : Sander, een vrolijk open jongentje van 7 jaar, heeft rode pukkeltjes en draagt ‘s nachts een luier.

Borstkanker en lymfoedeemRob Greuter: “Ik kom nog maar weinig vrouwen tegen die hebben nagedacht over de vraag waarom zij borstkanker kregen. Het komt namelijk niet zomaar aanwaaien, ook niet via de genen. Het is ook geen pech, geen karma, geen noodlot. Het is niet een gebrek aan voedende voeding. Wat zit er dan wel onder, dat is toch helemaal niet bekend? Jazeker wel.”

Chronische vermoeidheidValerie komt in de praktijk met diverse klachten. Eén van de klachten is dat ze altijd moe is en ze heeft het snel koud.

Darmkrampen : Moeder kwam met 9 maand oude baby met dauwworm (eczeem roodachtige uitslag over hele lichaam).

Depressie : Een moeder komt met haar zoontje Peter in mijn praktijk. Het gaat niet lekker met haar vierjarige zoontje op de kleuterschool.

Diarree : Ik had de hele week het gevoel dat ik gevangen zat, niet mijzelf kon zijn en vooral spanning omdat de kinderen zich weleens zouden kunnen misdragen. En natuurlijk gebeurde dit ook in mijn beleving. Mijn hele lichaam staat onder spanning bij de ruzie van de kinderen in het zwembad.

Dyslexie : Rachel komt bij mij in haar eindexamen VWO, ze heeft extreme faalangst waardoor ze niet meer kan leren en slechte resultaten haalt. Rachel vertelt dat ze dyslexie heeft (ontdekt in groep 8) en deze uitdaging geeft haar veel stress.

Eczeem (dauwworm) : Moeder kwam met 9 maand oude baby met dauwworm (eczeem roodachtige uitslag over hele lichaam).

Faalangst : Robin, 10 jaar, geeft een spreekbeurt en ze heeft het gevoel dat ze wordt uitgelachen.

Faalangst spreken voor groepenCas spreekt regelmatig voor groepen voor zijn werk. Reacties: onzekerheid; hartkloppingen; zweethandjes; slecht slapen.

Familie-patronen: Gebeurtenissen figuurlijk en/of letterlijk die worden herhaald in de familie. Drama’s die niet zijn verwerkt komen terug in de jongere generatie.

Griep : Ik had een hele vervelende situatie, ik voelde me besodemieterd en onmachtig, met andere woorden ‘deze zaak stinkt’.

Incontinentie : 15 jaar geleden is Lieneke bevallen van haar eerste kind. Na haar bevalling heeft ze last van urine verlies bij niezen, lachen, wandelen en sporten.

Kanker :Anita Moorjani – Genezen van kanker

Keizersnee : Moaz wil niet uit bad. Eruit halen is elke keer weer een drama!

Onrustig slapen : Laurin van drie had veel last van woedeaanvallen en was vaak onrustig en bleek in zijn gelaat. Pas met 3 begon hij de nachten door te slapen.

Rode pukkeltjes : Sander, een vrolijk open jongentje van 7 jaar, heeft rode pukkeltjes en draagt ‘s nacht een luier.

Slaapproblemen kindVanaf haar geboorte slaap Vicky slecht. Inslapen is lastig en ze wordt ’s nachts krijsend wakker.

Slaapproblemen kind : Moeder kwam met 9 maand oude baby met dauwworm (eczeem roodachtige uitslag over hele lichaam).

Woede-aanvallen : Laurin van drie had veel last van woedeaanvallen en was vaak onrustig en bleek in zijn gelaat. Pas met 3 begon hij de nachten door te slapen.

Wormpjes : Maarten 7 jaar had regelmatig wormpjes in zijn ontlasting. Ik vertel hem dat zijn wormpjes te maken hebben met ‘een hele lelijke erger’. ‘Ja dat klopt mama’ zegt Maarten ‘als ik bij papa ben mis ik jou en wil ik bij jou zijn. Als ik bij jou ben mis ik papa en wil ik bij papa zijn’.

Wratten : Shirley heeft op beide voetzolen een wrat. Ik leg uit dat dit met scheidingsconflict te maken heeft. Ik vraag haar hoe zij de scheiding ervaart.

Zwangerschapsvergiftiging: Een hoogzwangere vrouw had opeens enrstige diarree in het weekend. Ze gaat naar de dokter en uit onderzoek blijkt dat ze een parasiet bij de ontlasting heeft en hoge bloeddruk. Er is angst voor zwangerschapsvergiftiging.

Zweten : Een jongen van 10 jaar komt in mijn Praktijk samen met zijn vader. Sander heeft een sterke scherpe zweetlucht vanaf zijn 8e jaar.